ACKSS

Met een Active Directory kunnen beheerders de rechten, autorisaties en instellingen in een netwerk beheren. Maar hoe houd je de Active Directory up to date als je zo'n 2.000 medewerkers hebt? Active Directory en Afas Profit HRM synchroon zoals het bedoeld is.

Helaas worden de gegevens en ICT-rechten niet standaard vanuit HRM-pakketten naar je Active Directory doorgezet. Gevolg: mutaties moeten op meerdere plekken handmatig doorgevoerd worden. Een tijdrovend en foutgevoelig proces. Bij ons valt een dergelijk proces in de categorie 'handwerk': een term waar we sterke aversie tegen hebben. Wij zagen het dan ook als een prachtige uitdaging om samen met de klant een synchronisatieoplossing te vinden. Resultaat: de bouw van een systeem die de mutaties en rechtentoekenning automatisch synchroniseert vanuit Afas Profit HRM naar de Active Directory.

Het beste van twee werelden

Aan de hand van diverse technieken hebben we een robuuste en flexibele opzet geĆÆntroduceerd die alle handmatige mutaties vervangt. Door de combinatie van een speciaal ontwikkelde Django webapplicatie met een backend API, en een serie scripts voor verschillende taken brachten we het beste van twee werelden samen:

Proces en techniek

Bij het bedenken en realiseren van technische oplossingen is het altijd verstandig om gelijktijdig ook de bedrijfsprocessen onder de loep te nemen. Zo konden we de frontend een stuk eenvoudiger maken door bepaalde stappen op voorhand binnen het proces van een andere afdeling onder te brengen. Dit leverde extra efficiencyvoordelen op in het hele proces.

Zo blijven we binnen onze resultaatgerichte werkwijze continu zoeken naar de juiste balans tussen technische oplossingen en procesmatige aanpassingen.

Resultaat

Momenteel houdt ACKSS de Active Directory synchroon voor een aantal organisaties.

Meer weten? Of heb je een vergelijkbare vraag? Neem contact met ons op!